Re: zadržovaná nemocenská
Já bych rozhodně začala tím, že bych své peníze požadovala písemně (doporučeným dopisem). Váš dotaz na mě působí dojmem, že se vše vyřizuje jen ústně nebo telefonicky. Napsala bych nejprve zaměstnavateli, a pak OSSZ. Stejně jako xy, ani mně se nezdá, že by si neuměli poradit. Oni tam přece snadno mohou udělat kontrolu a zjednat nápravu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
31. 5. 2007 18:00
bývalý zaměstnavatel mi odmítá vyplatit nemocenskou za měsíc duben. Jedná se o velkou organizaci - vyplácí ji tedy sám. Paní z OSSZ už prý neví co by měla dělat. Volala jim - slíbili, že pošlou a neposlali, pak už se účetní nechala zapírat a nešla k telefonu. Nyní jim tedy paní poslala dopis s upozorněním, že toto dělat nemůžou. Účetní to ale očividně netrápí a nemocenskou prý poslat nehodlá.
Zaměstnavatel mi do telefonu řekl, že mi nic nepošle, že jsem neměla dávat výpověď.
Už mě opravdu mimo žaloby nenapadá žádná cesta. Jedná se asi o 10.000,-Kč.
Ćhápala bych kdyby mi nepomohli vymáhat výplatu - to by byl opravdu spor jen mezi mnou a zaměstnavatelem. Ale on vlastně zadržuje státní peníze a státní orgány proti tomu nic dělat nechtějí.
Neporadíte mi ještě nějakou jinou cestu kromě soudu?