Re: zveřejnění účetní závěrky - termín §
Mám stejný názor. Zveřejnění mi přijde až příliš "veřejné"... Nevidím důvod. Hezký pátek Edita
To přece nemyslíte vážně?! Vašï obchodní partneři přece mají právo vědět s kým "mají tu čest". My například shromažďujeme informace o všech našich odběratelích a i na základě těchto informací stanovujeme např.limity pro odběr zboží nebo dobu splatnosti na fakturách. Vždyť přece nejde o žádné tajné informace a pro mě je mnohem pohodlnější si to stáhnout ze sbírky listin, než se doprošovat odběratelů.
Jen upřesním:
1) § 37 ZoÚ dává možnost pokuty do 3% hodnoty aktiv
2) § 200de OSŔ dává možnost pokuty až 20 000 Kč
3) § 125/2 TrZ dává možnost odnětí svobody 6 měsíců až 3 léta, resp. při značné škodě 1 rok až 5 let odnětí svobody.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 5. 2007 20:28
Omlouvám se, ale musím založit nový dotaz. Prosím o pomoc ohledně termínu pro zveřejnění účetní závěrky pro neauditované společnosti. Uvádí se zde, že neprodleně nejpozděj do konce roku, ale toto nemohu nikde v zákoně najít.
Našel jsem termín pouze v: Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, § 21a - odst 2, ale ten platí pouze pro auditované společnosti. O termínu pro neauditované společnosti jsem se nic nedočetl.
Děkuji za pomoc.