Re: zveřejnění účetní závěrky - termín §
Mám stejný názor. Zveřejnění mi přijde až příliš "veřejné"... Nevidím důvod. Hezký pátek Edita
To přece nemyslíte vážně?! Vašï obchodní partneři přece mají právo vědět s kým "mají tu čest". My například shromažďujeme informace o všech našich odběratelích a i na základě těchto informací stanovujeme např.limity pro odběr zboží nebo dobu splatnosti na fakturách. Vždyť přece nejde o žádné tajné informace a pro mě je mnohem pohodlnější si to stáhnout ze sbírky listin, než se doprošovat odběratelů.
Jen upřesním:
1) § 37 ZoÚ dává možnost pokuty do 3% hodnoty aktiv
2) § 200de OSŔ dává možnost pokuty až 20 000 Kč
3) § 125/2 TrZ dává možnost odnětí svobody 6 měsíců až 3 léta, resp. při značné škodě 1 rok až 5 let odnětí svobody.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
31. 5. 2007 20:28
Omlouvám se, ale musím založit nový dotaz. Prosím o pomoc ohledně termínu pro zveřejnění účetní závěrky pro neauditované společnosti. Uvádí se zde, že neprodleně nejpozděj do konce roku, ale toto nemohu nikde v zákoně najít.
Našel jsem termín pouze v: Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, § 21a - odst 2, ale ten platí pouze pro auditované společnosti. O termínu pro neauditované společnosti jsem se nic nedočetl.
Děkuji za pomoc.