Re: Nárok na dovolenou
Omlouvám se, do 5.3. pracovala bez marodění.Jen vyčerpala 1den D. Zatím marodí a bude asi ještě dlouho. A jen jste mi potvrdili, že to budou pravděpodobně ty 2/12. Jen nemáte odkaz na to jak se počítají ty dvanáctiny. Nevím nemohu to teĎ v papírech najít.
Ne, to není potvrzené. Opakuji - přesný výpočet záleží na tom, dokdy bude marodit. Pokud do konce prac. poměru, budou to 2/12. Pokud ale ne a odpracuje ještě aspoň 13 dní (v tom jsou obsažené i svátky v pracovních dnech, které nepromarodí), pak bude nárok vyšší, pravděpodobně by se vůbec nekrátil a náleželo by jí 7/12.
Ano to vím, že záleží kdy skončí neschopenku a zda ještě neukončí pracovní poměr. Což se asi stane. Ale to sama neví a chce to vědět dopředu. Já se ptám, protože tyto situace řeším velice vyjímečně, a chtěla jsem se ujistit. Ale pokud bude marodit a pak hned ukončí PP a nenastoupí na těcfh oněch 13 dní tak má jen 2/12. A to je asi pravděpodobnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 5. 2007 20:32
Zaměstnankyně od 6.3.07 marodí. Jak jí mám počítat dovolenou? Na kolik dní bude mít nárok, Když by ukončila pracovní poměr k 1.7.2007? Budu muset nárok pravděpodobně krátit že? A za ten leden a únor dostane normálně 1/12?
Díky