Re: Účetní
Účetní může zastupovat firmu před FÚ, ale musí mít plnou moc přímo k tomu úkonu zastupování, daňového poradce mít nemusí.
Ale, živnostenský list mít musí, když chce někomu zpracovávat účetnictví, na získání ŽL musí mít buď střední školu s maturitou a potvrzenou 3 roky praxi nebo vysokou školu a 1 rok praxe.
Pokud to nesplňuje, může si vzít "odpovědného zástupce", který takový ŽL již vlastní a pod jeho vedení získá ŽL a získá praxi za 6 let.
OT: Paní Hajtúnová, vítám vás zpět!
Paní Hajtúnová, to jsem ráda, že jste na BC nezapomněla a že jste zase tady! Věříte, že jsem si na Vás mockrát vzpomněla a říkala si, kde asi jste a jak se máte? Tak vítejte zpátky "doma" a ať se Vám tady na BC líbí :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 5. 2007 22:06
Dobrý večer, zajímalo by mě, zda může účetní, která má 3 letou praxi v oboru, zpracovávat účetnictví a zastupovat firmu před FÚ když nemá živnost. list a zda musí mít daňového poradce?
Děkuji