Re: Účetní
Účetní může zastupovat firmu před FÚ, ale musí mít plnou moc přímo k tomu úkonu zastupování, daňového poradce mít nemusí.
Ale, živnostenský list mít musí, když chce někomu zpracovávat účetnictví, na získání ŽL musí mít buď střední školu s maturitou a potvrzenou 3 roky praxi nebo vysokou školu a 1 rok praxe.
Pokud to nesplňuje, může si vzít "odpovědného zástupce", který takový ŽL již vlastní a pod jeho vedení získá ŽL a získá praxi za 6 let.
OT: Paní Hajtúnová, vítám vás zpět!
Paní Hajtúnová, to jsem ráda, že jste na BC nezapomněla a že jste zase tady! Věříte, že jsem si na Vás mockrát vzpomněla a říkala si, kde asi jste a jak se máte? Tak vítejte zpátky "doma" a ať se Vám tady na BC líbí :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
31. 5. 2007 22:06
Dobrý večer, zajímalo by mě, zda může účetní, která má 3 letou praxi v oboru, zpracovávat účetnictví a zastupovat firmu před FÚ když nemá živnost. list a zda musí mít daňového poradce?
Děkuji