Nemocenská

• (neregistrovaný)

1. 6. 2007 8:38

Dobrý den,

zajímalo by mě, když je neschponka napsána od data 28.5.07 a zaměstnananec celý den odpracoval 8hod co s tím?

děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 6. 2007 9:10

xy (neregistrovaný)

Re: nemocenská
      lékař by měl přepsat začátek neschopnosti až od 2. dne, pokud zaměstnanec ten den odpracoval celou směnu, jinak je to u hospitalizace v nemocnici (odpracován celý den a hospitalizace třeba v podvečerních hodinách) - ti neschopenku nepřepisují a vím, že s placením za 1. den nemoci jsem měla problémy (už dlouho se mi tento případ nenaskytl, musela bych to nařízení hledat)
      možná se ještě někdo ozve a poradí

• 3. 6. 2007 14:56

Verča (neregistrovaný)

Svého času jako mzdovka jsem takový případ měla. Zaplatila jsem už jen 2 dny nižší sazbou a pak zvýšenou a při kontrole ze sociálky mi řekli, že takto to nelze a měla jsem nechat přepsat neschopenku od lékaře. V zápise se mi to však neobjevilo. Že by byly tak hodné kontrolorky??

• 3. 6. 2007 16:29

Jiřka (neregistrovaný)

Mám dojem, že tehdy se zřejmě při kontrole kontrola spletla a tvrdila Vám nesmysl. Vy ani ten nemocný přece nemůžete žádat, aby lékař přepsal neschopenku. Pokud vím, tak vždycky platilo to, co píšete - pokud první den zaměstnanec odpracoval, zaplatily se sníženou sazbou jen následující 2 dny a pak se pokračovalo zvýšenou sazbou. Pokud z toho prvního dne odpracoval jen část, tak se mu sníženou sazbou zaplatily ty zbývající hodiny plus další 2 dny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).