Re: nemocenská
lékař by měl přepsat začátek neschopnosti až od 2. dne, pokud zaměstnanec ten den odpracoval celou směnu, jinak je to u hospitalizace v nemocnici (odpracován celý den a hospitalizace třeba v podvečerních hodinách) - ti neschopenku nepřepisují a vím, že s placením za 1. den nemoci jsem měla problémy (už dlouho se mi tento případ nenaskytl, musela bych to nařízení hledat)
možná se ještě někdo ozve a poradí
Svého času jako mzdovka jsem takový případ měla. Zaplatila jsem už jen 2 dny nižší sazbou a pak zvýšenou a při kontrole ze sociálky mi řekli, že takto to nelze a měla jsem nechat přepsat neschopenku od lékaře. V zápise se mi to však neobjevilo. Že by byly tak hodné kontrolorky??
Mám dojem, že tehdy se zřejmě při kontrole kontrola spletla a tvrdila Vám nesmysl. Vy ani ten nemocný přece nemůžete žádat, aby lékař přepsal neschopenku. Pokud vím, tak vždycky platilo to, co píšete - pokud první den zaměstnanec odpracoval, zaplatily se sníženou sazbou jen následující 2 dny a pak se pokračovalo zvýšenou sazbou. Pokud z toho prvního dne odpracoval jen část, tak se mu sníženou sazbou zaplatily ty zbývající hodiny plus další 2 dny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
1. 6. 2007 8:38
Dobrý den,
zajímalo by mě, když je neschponka napsána od data 28.5.07 a zaměstnananec celý den odpracoval 8hod co s tím?
děkuji