Re: SZM za rok 2005
Také jsem si dělal SZM za r.2005, měl jsem přeplatek a manželka nedoplatek. Můj přeplatek se použil na nedoplatek manželky a ještě doplatila rozdíl. Vše bylo v řádném termínu pro podání přiznání. Žádné penále nám nevyměřili.
Vy budete dělat SZM za r. 2005 teprve teď?
Re: SZM za rok 2005
Také jsem to známému řešila až letos. Vůbec se s touto možností jeho bývalá účetní před rokem neunavovala. Když jsem zjišťovala, jak je to s případným penálem, na FÚ mi paní řekla, že neví, ať podáme a ono se uvidí, jestli něco vyjde. Až na FŘ jsem zjistila odkaz na § 66 nebo 68?? zákona o poplatcích. FÚ může, ale nemusí vyměřovat penále. Nevidím ale důvod pro jeho vyměření, když vlastně manželé nic státu nedlužili, naopak mu nechali o nějaký ten měsíc peníze jako bezúročnou půjčku. Jak jsem zjistila u známe daň. poradkyně, náš FÚ prý nic nevyměřuje. Spíš je nám divné, že známý ani jeho manželka ještě neobdrželi přeplatky za rok 2005 ani 2006 a to jsem obě podávala v březnu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 6. 2007 9:18
Dobrý den, chtěla bych si ještě podat SZM za rok 2005. Přečetla jsem si v předcházejících diskuzích vše potřebné, jen mě zarazilo, že tomu z manželů ketrému vznikne z důvodu společeného zdanění nedoplatek na dani vystaví FU penále za ten rok. Nevíte, jak výši tohoto penále spočítat?