Re: SZM za rok 2005
Také jsem si dělal SZM za r.2005, měl jsem přeplatek a manželka nedoplatek. Můj přeplatek se použil na nedoplatek manželky a ještě doplatila rozdíl. Vše bylo v řádném termínu pro podání přiznání. Žádné penále nám nevyměřili.
Vy budete dělat SZM za r. 2005 teprve teď?
Re: SZM za rok 2005
Také jsem to známému řešila až letos. Vůbec se s touto možností jeho bývalá účetní před rokem neunavovala. Když jsem zjišťovala, jak je to s případným penálem, na FÚ mi paní řekla, že neví, ať podáme a ono se uvidí, jestli něco vyjde. Až na FŘ jsem zjistila odkaz na § 66 nebo 68?? zákona o poplatcích. FÚ může, ale nemusí vyměřovat penále. Nevidím ale důvod pro jeho vyměření, když vlastně manželé nic státu nedlužili, naopak mu nechali o nějaký ten měsíc peníze jako bezúročnou půjčku. Jak jsem zjistila u známe daň. poradkyně, náš FÚ prý nic nevyměřuje. Spíš je nám divné, že známý ani jeho manželka ještě neobdrželi přeplatky za rok 2005 ani 2006 a to jsem obě podávala v březnu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
1. 6. 2007 9:18
Dobrý den, chtěla bych si ještě podat SZM za rok 2005. Přečetla jsem si v předcházejících diskuzích vše potřebné, jen mě zarazilo, že tomu z manželů ketrému vznikne z důvodu společeného zdanění nedoplatek na dani vystaví FU penále za ten rok. Nevíte, jak výši tohoto penále spočítat?