Re: ČÁSTEČNÝ INVALIDNÍ DŮCHOD
Hlášení posíláte na OSSZ, kde má čid pobyt.( www.cssz.cz - zákon o organizaci a provádění soc.zab., nebo zde ).
Do Prohlášení si doplní změnu - uplatnění slevy na čid a den ,kdy Vám dal doklad ( rozhodnutí a potvrzení o tom, že ho pobírá), podpis.
Vy mu uplatníte slevu od následujícího měsíce. V ročním zúčtování za 2007 mu dohodíte leden až květen, tak jak píšete.
Za rok 2006 by si mohl teoreticky i podat přiznání ,ale muselo by to být rozhodnutí od 1.12.06,( nakousnutý :) měsíc se nepočítá).
Nahlašte změnu, že pobírá důchod na zdr.poj. ( den rozhodnutí).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 6. 2007 13:27
Dá se někde zjistit pod jakou OSSZ /PSSZ/ spadá zaměstnanec /ČID/? je to podle místa trvalého pobytu poživatele důchodu,ale dá se to zjistit na nějakých konkrétních stránkách? Hledala jsem na stránkách OSSZ,ale nepodařilo se mi to.
A ještě jeden dotaz:zaměstnanci přiznali zpětně ČID od prosince 2006, do prohlášení napíšu datum prosinec 2006 nebo datum,kdy mi přinesl rozhodnutí o přiznání důchodu? s tím,že slevu na poplatníka uplatním poprvé v měsíci červnu a v ročním zúčtování se mu to vrátí za leden-květen /sleva na osobu ČID 125,-/?
díky za odpověď