Re: ČÁSTEČNÝ INVALIDNÍ DŮCHOD
Hlášení posíláte na OSSZ, kde má čid pobyt.( www.cssz.cz - zákon o organizaci a provádění soc.zab., nebo zde ).
Do Prohlášení si doplní změnu - uplatnění slevy na čid a den ,kdy Vám dal doklad ( rozhodnutí a potvrzení o tom, že ho pobírá), podpis.
Vy mu uplatníte slevu od následujícího měsíce. V ročním zúčtování za 2007 mu dohodíte leden až květen, tak jak píšete.
Za rok 2006 by si mohl teoreticky i podat přiznání ,ale muselo by to být rozhodnutí od 1.12.06,( nakousnutý :) měsíc se nepočítá).
Nahlašte změnu, že pobírá důchod na zdr.poj. ( den rozhodnutí).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
1. 6. 2007 13:27
Dá se někde zjistit pod jakou OSSZ /PSSZ/ spadá zaměstnanec /ČID/? je to podle místa trvalého pobytu poživatele důchodu,ale dá se to zjistit na nějakých konkrétních stránkách? Hledala jsem na stránkách OSSZ,ale nepodařilo se mi to.
A ještě jeden dotaz:zaměstnanci přiznali zpětně ČID od prosince 2006, do prohlášení napíšu datum prosinec 2006 nebo datum,kdy mi přinesl rozhodnutí o přiznání důchodu? s tím,že slevu na poplatníka uplatním poprvé v měsíci červnu a v ročním zúčtování se mu to vrátí za leden-květen /sleva na osobu ČID 125,-/?
díky za odpověď