Re: Povinnost stanovení mzdového tarifu
je to Nařízení vlády 567/2006 Sb.
ze dne 6. prosince 2006 (výňatek)
Toto nařízení nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2007.
Dobrý den,
nařízení vlády jsem samozřejmě prošla, ale souhlasím s Jiřkou, není zde uvedeno, co přesně zaměstnavatel musí. Jak tedy potom probíhá nějaká kontrola, tarify si nastavím maximálně v systému, aby mi ohlídal, že vypočtená mzda dosahuje minimální. Navíc popis prací, který je uvedený v příloze zase není tak podrobný a jasný, abychom zaměstnance přesně rozškatulkovali. Dnes jsem řešila s kolegou - výrobákem, zařazení lidí do tarifů, sám to nedokázal přesně specifikovat, jak to tedy dokáže paní z úřadu práce??
Paní z úřadu práce určitě nebude nic přesně specifikovat, ale od 1. 7. 2005 inspektor (ka) z oblastního inspektorátu práce. Je na zaměstnavateli, aby zdůvodnil, proč zaměstnance zařadil právě podle takové minimální zaručené mzdy a ne do vyšší.
Nařízení vlády od 1. 1. je podstatně přesnější do zařazování podle vykonávané práce - náročnosti, odpovědnosti. Pokud máte problém se zařazením podle výše uvedeného, jako pomůcka má sloužit ještě 469/2002 Sb. ve znění pozdějších změn (zařazování ve státní sféře)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2007 10:40
Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit, který § a právní norma přesně určuje, že zaměstnavatel musí zaměstnanci přiřadit příslušný mzdový tarif? Nikde jsem to výslovně uvedené nenašla (ZP, nařízení vlády). A kde má potom povinnost ho uvést - ve mzdovém výměru? Děkuji, Eva