Re: Nárok odpočtu DPH
V tomto případě bych doporučila rozšíření živnostenského oprávnění. Na živnostenském úřadě vám jistě poradí, která činnost by se hodila (např. zprostředkování služeb nebo něco podobného). Jinak by tyto náklady mohly být napadnutelné. Připsání nové živnosti je vyřízeno celkem rychle a mám pocit, že za poplatek 1000,- Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Žádost o důchod má svá pravidla. Příliš brzké podání může řízení zastavit
Založení živnosti, první povinnosti i komunikace s úřady. Stát teď nabízí kurz zdarma
Podnikatelé na cestách: Jak se vyhnout předraženým výběrům z bankomatů
Výše příjmů, od které musíte podat daňové přiznání, vzroste na 100 tisíc korun
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
5. 6. 2007 12:38
Dobrý den, mám jeden dotaz. Jsem živnostník, vedu DE, plátce DPH, stavař/ŽL zednictví, štukatérství/. Pokud budu mít zakázku např. fasádu, je možné abych si nárokoval do odpočtu DPH materiál např. plechy /klempířství/, když mi následně klepíř vystaví fa pouze za práci, kterou odvede na daném díle, dle své živnosti?
děkuji moc za Vaše odpovědi