Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
6. 6. 2007 14:55
Už dlouho mi vrtá v hlavě taková věc. Používám účto Tichý, které každý kvartál spočítá zákonné pojištění. Počítá se to vždy ze základu předchozího čtvrtletí, to je v pořádku. U mě se zaměstnanci dost často mění, přicházejí a odcházejí. Takže dojde k tomu, že účto to spočítá ze třech zaměstnanců na další kvartál, ale mezitím jeden ze zaměstnanců odejde bez náhrady a tak vlastně v tom čtvrtletí za které platím už mám jenom 2 zaměstnance. Pak dojde k opačnému případu, účto to spočítá ze základu 2 zaměstnanců a mezitím nastoupí nový zaměstnanec takže v tom čtvrtletí za které platím už mám zase tři. Nevím jest-li to co jsem napsal je srozumitelné. Prostě zaplatím kvartál ze základu 3 zaměstnanců a přitom už mám pouze dva a pak zase naopak. Zatím jsem to tak nechal a neřešil to. Myslíte, že to je chyba?