Re: Leasing
Takto to účtování lze použít, jen bych místo 379 použila účet 325 (detail) a náklady interním dokladem bych na nákladové účty rozúčtovala nájem518, a 568 ost.fin.náklady třeba.
Jako měsíční náklad musíte sečíst měsíční splátku nájmu a pojistného+1/36 akontace (včetně fin.služeb) vše bez DPH.
Není mi jasné,co Vám nevychází. Zuzik
Já účtuju leasing. splátky vč. akontace a pojištění, mimo DPH celé na účet 381/325, na konci roku, nebo měsíčně, zaučtuju daňové náklady (které vypočítám rovnoměrně z celkové ceny leasingu). Ty účtuju teprve na náklady 518/381. Když jsou daň.náklady i splátky ve správné výši, účet 381 na konci leasingu zůstane 0. Žádné interní doklady nevystavuju.
jasně, je to stejný postup, jen s tím rozdílem, že Vy účtujete jednorázově do nákladů na konci roku. Ten, kdo si potřebuje sledovat měsíční výsledky, tak účtuje měsíčne.
PS. A ten interní doklad určitě použijete alespoň jednou, při tom ročním zúčtování do nákladů :-) Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
6. 6. 2007 15:48
Dobrý den.
Doba leasingu je 36 měsíců, první nerovnoměrná splátka je na předmět leasigu 398830+DPH a finanční službu - 75777,71+DPH.
Celkem 515 781. DPH jsem uplatnila.
Poř.cena předmětu leasingu - 866 858,-
DPH k předmětu leasigu - 164 703
Celkem uhradí včetně DPH - 1 170 934
Jednotková cena - 945 576,46
Ke každé splátce se počítá pojištění osvobozeno DPH - 1269,50
Z čeho mám vycházet pro výpočet měsíčních nákladů?
Dá se to vypočítat tak, že dám na účet 518 každou měsíční splátku bez DPH a interním dokladem tam dopočítám 1/36 nerovnoměrné splátky bez DPH?
Pořád mi to nevychází.....Prosím proto o radu.
Dá se účtovat: splátka nerovnoměrná a pak i všechny ostatní 381/379,
DPH na 343, platba 379/221 a každý měsíc příslušné daňové náklady 518/381