Re: Dohoda o provedení práce
Žádné omezení podle nového ZP co se týká opakující se činnosti, už není, takže sociálka utřela nos. Jediný limit je 150 hodin za rok jako rozsah prací, které na DPP provedou. Pokud uhlídáte hodiny, tak se nemáte čeho bát.
Re: Dohoda o provedení práce
Jen k doplnění: nedávno jsem řešila s jednou paní z OSSZ problém ohledně DPP. Řikala mi, že oni nemohou překvalifikovávat případnou DPP na DPČ proto, že je činnost opakující se. Nevím sice na základě čeho, ale vzhledem k našim činnostem jsem to vzala pro sebe jako informaci odpovědné osoby. Máte-li někdo pochybnosti, zkuste se zeptat na svých OSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 6. 2007 11:14
Mám dva zaměstnance na dohodu o provedení práce. Každý měsíc odpracují 12,5hod a dostanou 5.000,-Kč. Myslím si, že by měli mít dohodu o pracovní činnosti, ale zaměstnavatel nemá uši. Máte někdo s tímto zkušenosti? Jaké hrozí postihy? Děkuji za názory.