Hlavní navigace

Živnostenský list na základě dohody o PP

  • (neregistrovaný)

    7. 6. 2007 12:30

    Dborý den, mám prosbu. Potřebuji poradit, co si o tom myslíte. Asi 5 rok dělám daňovou evidenci jednomu kamarádovi. Měli a máme spolu podepsané několik dohod o provedení práce, tzn. žádné SP, ZP jen daň. Ale teď mi přibylo několik dalších lidí na vedeí daňové evidence i účetnictví a uvažovala jsem nad možností vyřídit si živnostenský list. Byla jsem se zeptat na ŽU, jaké potřebují potvrzení o praxi. Mám VŠ, takže mi stačí 3 roky. Řekla, že stačí jedna věta od zaměstnavatele, od kdy do kdy jsem vedla účetnictví nebo daňovou evidenci.Když jsem se ptala, jestli záleží na druhu smlouvy (dohody), tak mi paní řekla, že zákon to bere jako že 3 roky chodím do práce na 8,5 hodiny. Takže by mi ty dohody musely dát odpovídající počet hodin. Měla jsem pocit, že naznačila, že je ještě možnost, aby tedy zaměstnavatel potvrdil, že jsem mu 3 roky vedla daňovou evidenci. Takže můj dotaz zní - mám to zkoušet a podat žádost o ŽL s potvrzením od zaměstnavatele, že jsem mu vedla jednoduché účetnictví později daňovou evidenci? Nebo je to marné nebo by z toho mohl mít Zaměstnavatel nějaké problémy? Předem moc děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 6. 2007 13:35

      Jana (neregistrovaný)

      Re: živnostenský list na základě dohody
      Pokud jste nebyla zaměstnaná jako účetní, jenom jste někomu občas "bokem" udělala účetnictví, těžko Vám zaměstnavatel toto potvrdí. Máte nějakou pracovní náplň?

    • 7. 6. 2007 17:08

      Petra (neregistrovaný)

      Re: živnostenský list na základě dohody
      Jsem na rodičáku, "zaměstnavatelem" jsem myslela toho kamaráda, s kterým mám sepsány ty dohody. Ten by mi mohl potvrdit, že jsem mu vedla daňovou evidenci. Asi je to málo, že?

    • 7. 6. 2007 17:16

      J.K.. (neregistrovaný)

      Re: živnostenský list na základě dohody
      Mě stačilo potvrzení od osoby, pro kterou jsem zpracovávala DE. Znělo to asi takhle. Paní XY zpracovává od r.? DE pro mou firmu, IČ, DIČ, podpis. Bylo to ale už před 9 lety.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).