Zápis dokladů

• (neregistrovaný)

7. 6. 2007 13:42

Dobrý den, jak se řeší ve firmě situace, kdy pokladnu vede pokladní, ale podnikatel ji donese doklad třeba z minulého měsíce. Může jej normálně zapsat v ten den, i když na dokladu je nákup z minulého měsíce?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 6. 2007 18:31

Jana F. (neregistrovaný)

Re: Zápis dokladů
      A není v tom zmatek, když nejsou doklady podle datumů, shodně pokladna, deník i DPH? To pak ještě účtujete zvlášť pro DPH? Ledaže se pokladna vede ještě úplně zvlášť, ale potom by zase nesouhlasila s pokladnou, která se vede v účetnictví. Jana F.

• 7. 6. 2007 22:37

xxl (neregistrovaný)

S pány šéfy až na výjimky není dohoda možná. Účtujte s datem, kdy doklad dostanete - konečně s tím počítá i zákon o DPH, když dovoluje uplatnit odpočet do konce účetního období. Mimo to, každý jen trochu slušný program dovoluje řazení podle libovolného údaje - Kč vzestupně, sestupně, data stejně tak. Trochu horší už to bude, pokud půjde o příjmový doklad za tržby. Naštěstí většina šéfů inkasovat tržby nechodí. Vedení další pokladny páchne švindlem a zkuste to kontrole vymluvit.

• 8. 6. 2007 12:31

Jana F. (neregistrovaný)

>S pány šéfy až na výjimky není dohoda možná. Účtujte s
      >datem, kdy doklad dostanete -
      No nevím, pane xxl, nechci vás chytat za slovíčko, ale jako externí účetní dostanu u mnoha lidí také všechny doklady až v dalším čtvrtletí, než do kterého patří. Rozhodně mi je nenosí po jednom ten samý den :-))). Jana F.

• 9. 6. 2007 17:44

xxl (neregistrovaný)

No a co? U výdajových o nic nejde, u příjmových už je to horší z hlediska DPH, ale to jsem uvedl. Účetní období je rok. Kromě toho, pokud tomu rozumím, dotaz zněl na situaci, kdy je dodán doklad dodatečně a ne jestli při účtování hromady dokladů (za měsic, čtvrtletí nebo rok) je mám řadit dle data, že. Na tak . . . . dotaz bych si netroufal odpovídat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).