Re: Zápis dokladů
A není v tom zmatek, když nejsou doklady podle datumů, shodně pokladna, deník i DPH? To pak ještě účtujete zvlášť pro DPH? Ledaže se pokladna vede ještě úplně zvlášť, ale potom by zase nesouhlasila s pokladnou, která se vede v účetnictví. Jana F.
S pány šéfy až na výjimky není dohoda možná. Účtujte s datem, kdy doklad dostanete - konečně s tím počítá i zákon o DPH, když dovoluje uplatnit odpočet do konce účetního období. Mimo to, každý jen trochu slušný program dovoluje řazení podle libovolného údaje - Kč vzestupně, sestupně, data stejně tak. Trochu horší už to bude, pokud půjde o příjmový doklad za tržby. Naštěstí většina šéfů inkasovat tržby nechodí. Vedení další pokladny páchne švindlem a zkuste to kontrole vymluvit.
>S pány šéfy až na výjimky není dohoda možná. Účtujte s
>datem, kdy doklad dostanete -
No nevím, pane xxl, nechci vás chytat za slovíčko, ale jako externí účetní dostanu u mnoha lidí také všechny doklady až v dalším čtvrtletí, než do kterého patří. Rozhodně mi je nenosí po jednom ten samý den :-))). Jana F.
No a co? U výdajových o nic nejde, u příjmových už je to horší z hlediska DPH, ale to jsem uvedl. Účetní období je rok. Kromě toho, pokud tomu rozumím, dotaz zněl na situaci, kdy je dodán doklad dodatečně a ne jestli při účtování hromady dokladů (za měsic, čtvrtletí nebo rok) je mám řadit dle data, že. Na tak . . . . dotaz bych si netroufal odpovídat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
7. 6. 2007 13:42
Dobrý den, jak se řeší ve firmě situace, kdy pokladnu vede pokladní, ale podnikatel ji donese doklad třeba z minulého měsíce. Může jej normálně zapsat v ten den, i když na dokladu je nákup z minulého měsíce?