Re: DOTAZ - SPECHA!!! DEKUJI!! - ODPISY
>Dobry den,
>
>mam tady priklady na zkousku a jsem z toho jelen - v
>jednom priklade mame:
>
>porizeno a uzivano od 13/12/03 auto 1,5mil. ,
>vypocitany a upl. odpis ROCNI 400 000 za rok 2003.
Odpisy hmotného majetku - podle § 31 ZDP (rovnoměrné) nebo § 32 ZDP (zrychlené). Pro účely daně z příjmů použijete roční odpis. K 31. 12. příslušného roku jste měli auto pořízené a uvedené do užívání, proto můžete uplatnit daňový odpis podle zákona. Účetně odpisujete majetek podle interních směrnic.
>
>V druhem priklade mame porizeny SW za 90tis. 12/7/06.
>
>Odpis 2006 potom poměrnou casti 5x2500,- tj. vlastne
>az od srpna.
Odpisy nehmotného majetku - viz § 32a zákona o daních z příjmů. Najdete zde:
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/dprij/
Podle § 32a/5 - počínaje následujícím měsícem po dni, v němž byly splněny podmínky pro odpisování.
>
>Nikde nemuzu najit info o tom, kdy se zacina
>odepisovat a zda se upl. vzdy odpis rocni ale rozum mi rika, ze
>se bude uplatnovat pomerna cast od data porizeni za
>prislusny rok (pravdepodobne tedy od nasl. mesice)- ale
>fakt nevim - poradite prosim????
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
7. 6. 2007 23:16
Dobry den,
mam tady priklady na zkousku a jsem z toho jelen - v jednom priklade mame:
porizeno a uzivano od 13/12/03 auto 1,5mil. , vypocitany a upl. odpis ROCNI 400 000 za rok 2003.
V druhem priklade mame porizeny SW za 90tis. 12/7/06.
Odpis 2006 potom poměrnou casti 5x2500,- tj. vlastne az od srpna.
Nikde nemuzu najit info o tom, kdy se zacina odepisovat a zda se upl. vzdy odpis rocni ale rozum mi rika, ze se bude uplatnovat pomerna cast od data porizeni za prislusny rok (pravdepodobne tedy od nasl. mesice)- ale fakt nevim - poradite prosim????