Re: Vedlejší prac. činnost
Paní má tedy dva pracovní poměry současně. Zjistěte si zda má u dalšího zaměstnavatele podepsané prohlášení poplatníka. Pravděpodobně ano. Jestli má, u vás mít nemůže. Danit budete do 5.000 Kč srážkovou daní nad 5.000,- Kč zálohovou, nejméně 20%.
Zdravotní poj. musí odvádět minimálně z minimální mzdy (pokud nepatří do kategorie za kterou je plátce stát).Pokud součet jejích vym. základů pro ZP nedosahuje dohromady u obou min. základu, musí si zvolit jednoho ze zaměstnavatelů- bývá to ten kdo později vyplácí- a ten po předložení potvrzení od druhého zaměstnavatele
doplatí do minima. Snad jsem to popsala srozumitelně.
Re: Vedlejší prac. činnost
vedlejší prac. poměr již není, buď má pracovní poměr u jednoho zaměstnavatele a u druhého zaměstnavatele má také prac. poměr, nebo DoPČ (že by vedlejší prac. činnost?) nebo DoPP
to je třeba si ujasnit
zaměstnanec může mít také u jednoho zaměstnavatele prac. poměr a zároveň třeba DoPČ a tím je třeba myšlena ta vedlejší prac. činnost - to by se potom danilo vše dohromady
pokud neznáme podrobnosti, nelze jednoznačně odpovědět
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
8. 6. 2007 9:33
Dobrý den, jsem ve společnosti nová (účetní firma), mám vypočítat mzdu paní, která má v systému uvedeno vedlejší pracovní činnost. Ve smlouvě má napsáno 5000 kč. Nevím, zda jí to mám dorovnat do min. mzdy nebo počítat jen s těmi 5000Kč? Děkuji