Re: zálohy DPFO 2007
Přikláním se k předchozí odpovědi.Také jsme dělali SZM a mě vyzvali k platbě záloh, které jsem měla platit v důsledku, že jsem měla vlastně příjmy od manžela, tak jsem napsala dopis ve smyslu, že žádám o zrušení platby záloh od 15.6. a důvod, že základ daně byl navýšen o příjmy manžela za závislé činnosti.
Re: zálohy DPFO 2007
Jakápak žádost, v zákoně je jasně stanoveno, že "zálohy neplatí manžel (manželka), který před společným zdaněním neměl zdanitelné příjmy kromě příjmů od daně osvobozených a příjmů zdaňovaných zvláštní sazbou daně", takže ona nemá žádnou povinnost, tak nemusí o nic žádat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 6. 2007 11:19
V roce 2006 podávali manželé DPFO, kde uplatnili společné zdanění manželů. Manžel podniká a žena je na mateřské dovolené a nemá žádné příjmy. Společným zdaněním jí však vznikla daňová povinnost přesahující 30.000,-Kč ( manželova daň. povinnost je menší než 30.000,-). Je povinna platit manželka dle par. 38a (3) platit zálohy ve výši 40% poslední známé daň. povinnosti?
Děkuji za odpovědi.