Re: zálohy DPFO 2007
Přikláním se k předchozí odpovědi.Také jsme dělali SZM a mě vyzvali k platbě záloh, které jsem měla platit v důsledku, že jsem měla vlastně příjmy od manžela, tak jsem napsala dopis ve smyslu, že žádám o zrušení platby záloh od 15.6. a důvod, že základ daně byl navýšen o příjmy manžela za závislé činnosti.
Re: zálohy DPFO 2007
Jakápak žádost, v zákoně je jasně stanoveno, že "zálohy neplatí manžel (manželka), který před společným zdaněním neměl zdanitelné příjmy kromě příjmů od daně osvobozených a příjmů zdaňovaných zvláštní sazbou daně", takže ona nemá žádnou povinnost, tak nemusí o nic žádat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
8. 6. 2007 11:19
V roce 2006 podávali manželé DPFO, kde uplatnili společné zdanění manželů. Manžel podniká a žena je na mateřské dovolené a nemá žádné příjmy. Společným zdaněním jí však vznikla daňová povinnost přesahující 30.000,-Kč ( manželova daň. povinnost je menší než 30.000,-). Je povinna platit manželka dle par. 38a (3) platit zálohy ve výši 40% poslední známé daň. povinnosti?
Děkuji za odpovědi.