Re: Odvod ZP - prosím,spěchá!
>Dobrý den, náš zaměstnanec je veden na úřadu práce. U
>nás má výdělek 3960,- Kč měsíčně a je zaměstnaný na
>dohodu o pracovní činnosti. Teď žádá o neplacené volno
>na 14 dní.
>1)Bude se mu odvod na ZP( za neplacené volno)
>dopočítávat do minimální mzdy, tj.8000,- Kč?
Nebude.
>2) Za měsíce, kdy nežádal o neplacené volno jsem mu
>odváděla ZP ze skutečně vydělaného příjmu, to bylo z
>částky 3.960. Zde se, doufám,také neodvádí?
Odvádíte jen z toho, co vydělal.
>Přečetla jsem si, že za uchazeče o zaměstnání platí
>pojistné stát. Znamená to tedy, že nemusím dopočítávat?
Za uchazeče o zaměstnání je plátcem TAKÉ stát. To znamená, že nemusíte dopočítávat do minimálního vyměřovacího základu. Zdravotní pojišťovna dostane svoji minimální platbu na pojištěnce od státu.
>Děkuji!!! :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
11. 6. 2007 13:30
Dobrý den, náš zaměstnanec je veden na úřadu práce. U nás má výdělek 3960,- Kč měsíčně a je zaměstnaný na dohodu o pracovní činnosti. Teď žádá o neplacené volno na 14 dní.
1)Bude se mu odvod na ZP( za neplacené volno) dopočítávat do minimální mzdy, tj.8000,- Kč?
2) Za měsíce, kdy nežádal o neplacené volno jsem mu odváděla ZP ze skutečně vydělaného příjmu, to bylo z částky 3.960. Zde se, doufám,také neodvádí?
Přečetla jsem si, že za uchazeče o zaměstnání platí pojistné stát. Znamená to tedy, že nemusím dopočítávat? Děkuji!!! :-)