Re: Základní jmění u a.s. - účtování??
Upsání akcií: 353/411
Splacení akcií: 221/353 popř. zásobami, majetkem 112/353,022/353 atd.
Nemusím tedy používat počáteční účet rozvažný? Udělám si předpis - upsání akcií 353/411, částečné splacení akcií bude 221/353 a jakmile se to doplatí tak bude také 221/353 ? Tím se mi to vše vyrovná..
Mám ještě dotaz, jak zaúčtovat výpis z banky, který mám z dubna, jsou tam i kladné úroky ale firma byla zapsaná do OR až v květnu?Vše zaúčtuji s datem zápisu do OR? Nikdy jsem neúčtovala firmu od úplného začátku, vždy již byla rozběhlá, tak si s tím nevím moc rady.. Navíc v softwaru, ve kterém se také ještě vůbec nevyznám :-( Děkuji
*** Víte, podle mě právě PÚR je právě k otevírání účetních knih (ČÚS 001) ale běžně se to asi dělá i takhle naprudko a asi s tím problém nikdo nemá. A možná máte program, který si "sám" navede PS přes PÚR. A ano, otvíráte až ke dni zapsání a tak, jak to na tom výpise k tomu dni máte - takže tam budete mít i úrokový výnos. A zase záleží na programu - některý Vám třeba nedovolí dát to přímo do PS, tak ten výnos navedete jako další položku deníku.....třeba :-) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
11. 6. 2007 15:22
Dobrý den, prosím o radu při účtování ZK akciové společnosti. Společnost založila účet pro složení ZK. Na tento účet byla složena část ZK. Zhruba po 2 měsících byla společnost zapsána do OR a sepsána smlouva s bankou. Jak to zaúčtovat a jaká budou data? Od zápisu do OR nebo ještě před tímto datem? Četla jsem si dřívější příspěvky, ale nejsem z toho moc moudrá :-( Děkuji za vaše rady