Re: Druhá MD
>Dobrý den , můžete mi prosím někdo poradit,
>z HPP jsem nastoupila na rodičovskou a následně
>mateřskou dovolenou. Na MD si přivydělávám u jiného
>zaměstnavatele na zkrácený úvazek ( prac. smlouva na dobu
>neurčitou) a teď jsem těhotná. Jak je to prosím s nástupem
>na "druhou" rodičovskou dovolenou? Je nutné nastoupit
>na novou RD nebo zůstávám stále na původní MD prvního
>dítěte? Děkuji mnohokrát za pomoc
Máte-li splněny podmínky u více zaměstnavatelů, uplatníte nárok na PPM ze všech zaměstnání.
>
>
Re: Druhá MD
N ezapomeňte se nahlásit na státní sociální podpoře, že budete pobírat na druhé dítě mateřskou, nemůžete současně k tomu pobírat na l.dítě rodičovský příspěvek. Až skončí plac.mateřská ( z nemocenského pojištění), požádáte znova o rodič.příspěvek .
( a dále :bude-li mateřská nižší,než rodič.příspěvek máte možnost doložit a požádat o doplatek do výše rodič.příspěvku).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 6. 2007 12:51
Dobrý den , můžete mi prosím někdo poradit,
z HPP jsem nastoupila na rodičovskou a následně mateřskou dovolenou. Na MD si přivydělávám u jiného zaměstnavatele na zkrácený úvazek ( prac. smlouva na dobu neurčitou) a teď jsem těhotná. Jak je to prosím s nástupem na "druhou" rodičovskou dovolenou? Je nutné nastoupit na novou RD nebo zůstávám stále na původní MD prvního dítěte? Děkuji mnohokrát za pomoc