Re: benefity zaměstnancům
http://www.sodexhopass.cz/czcz/nase-sluzby/zamestnanecke-vyhody/informace-pro/zamestnavatele/legislativa-produkty/legislativa-produkty.asp
na této adrese najdete podrobné informace z hlediska daní, odvodů apod. Benefity mají svá pravidla, ne vše je od daně osvobozeno a ne vše jde z daňově uznatelných nákladů, něco je u zaměstnance osvobozeno pouze v případě, že to odpovídá vyhlášce o FKSP, případně splňuje určitý limit (např. dary z FKSP osvobozeny do 2000 Kč ročně)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 6. 2007 16:44
Slyšela jsem, že některé firmy dávají zaměstnancům benefity - poukázky na odběr služeb, zboží - od různých firem, které zaměstnanci nehradí, ani se jim to nedaní, nepodléhá pojištění - uniká mi něco nebo je to nějakým způsobem obejití zákona, např. pak firmy, které tyto služby či zboží poskytují, fakturují firmě něco, co zahrne do nákladů přímo? Možná naivka, možná neznalost, jen mě to zarazilo, díky za případný ohlas.