Re: benefity zaměstnancům
http://www.sodexhopass.cz/czcz/nase-sluzby/zamestnanecke-vyhody/informace-pro/zamestnavatele/legislativa-produkty/legislativa-produkty.asp
na této adrese najdete podrobné informace z hlediska daní, odvodů apod. Benefity mají svá pravidla, ne vše je od daně osvobozeno a ne vše jde z daňově uznatelných nákladů, něco je u zaměstnance osvobozeno pouze v případě, že to odpovídá vyhlášce o FKSP, případně splňuje určitý limit (např. dary z FKSP osvobozeny do 2000 Kč ročně)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
13. 6. 2007 16:44
Slyšela jsem, že některé firmy dávají zaměstnancům benefity - poukázky na odběr služeb, zboží - od různých firem, které zaměstnanci nehradí, ani se jim to nedaní, nepodléhá pojištění - uniká mi něco nebo je to nějakým způsobem obejití zákona, např. pak firmy, které tyto služby či zboží poskytují, fakturují firmě něco, co zahrne do nákladů přímo? Možná naivka, možná neznalost, jen mě to zarazilo, díky za případný ohlas.