Re: základ pro ZP a A+nepl.volno?
pokud máte dohodu, že zaměstnanec zaplatí ZP za dobu nepl.volna v celé výši, pak odvod ZP za zaměstnavatele jen z 1382, absenci hradí celou zaměstnanec 4,5+9%, nepl.volno 4,5 zaměstnanec-dalších 9%jen v případě uzavřené dohody.
ale nedostala jsem se na váš VZ 7834?
Plat za 2 dny a 2 dny svátky = 1392,-
Srážka na ZP - zaměstnanec 63,- zaměstnavatel 125,-
Za 5 dnů volna platí zaměstnanec ze základu 1291,- celé zdr.poj. 59+116=175,- -počítám,že mu dal volno s tím, že zaměstnanec souhlasí se srážkou na zdr.poj.
Za 14 prac.dnů absence musíte počítat již kaklendářní dny , počítám, že od 14.5. do konce května =18 dnů, výpočet z
yměř.základu 4646,- zaplatí celých 13,5 % = 628,-zaměstnanec .
Děkuji za odpovědi, ale jsem z nich trochu zmatena a nevyznam se v nich, ale ještě si s nimi pohraju.
částku 7.834 jsem vypočítala: 1382 (HM)+ 6452 (8000/31*25)
25 chybějicí kal.dny v práci.
Teď mě napadlo jestli by nemělo být 8000/31*19
19 chybějící pracovní dny, ale pak se nezaplatí kalendářní dny...
nepl.volno: 2.-4.507, 7.5.07,9.5.07 má žádost
absence: od 14.5.07 do konce měsíce 31.5.07
Já měla za to, že si to ZP musí zaplatit sám,když má tuto nepřítomnost.
Já bych potřebovala hlavně poradit s tím základem za zaměstnavatele jestli je ve stejné výši jako zaměstnanec (7.834,-) nebo méně když se mu počítají jen 4 dny.
Moc Vám děkuji za pomoc, s tímto jsem se setkala poprvé.
Samozřejmě,že musíte zadat u čerpání volna od-do a totéž u absence.
Počítáte-li 14 pracovních dnů absenci, odpovídá to základu 8000:31=258,06x18=4646.- z kterého se vypočítá 13,5 % .
Já v tom žádný zádrhel nevidím- proč to sčítáte, když se jedná o tři různé vyměřovací základy. Jeden je za mzdu(vč.dnů svátku) další za prac. dny volna a KALENDAŘNI dny absence.
souhlas s paní Jiřinou,proto jsem říkala data.píšete,že má žádost o nepl.volno,ale to není totéž jako souhlas s úhradou ZP,pokud máte jen žádost o nepl.volno,hradí zaměstnanec za nepl.volno 4,5%, zaměstnavatel 9%, pokud máte souhlas s úhradou nepl.volna,hradí celých 13,5% zaměstnanec.V případě absence hradí vždy celých 13,5% zaměstnanec.
AHA!!! Takže 13,5%pouze u neoml.absence jinak tak jako by chodil do práce 4,5 a 9.Dívala jsem se a v žádosti nic o zaplacení není, příště si to ohlídám. Zase jsem o něco chytřejší.
tak já to znovu přepočítám
Tzn. že zaměstnavatel a zaměstnanec platí zp do 13.5.07 na půl a pak celých 13,5 jen zaměstnanec,ale platíme to za něj my a on to dluží nám,ano?
Ano, to je mi jasné, jen jsem chtěla upozornit na to, že pokud ve výše uvedeném případě bylo čerpáno neplac. volno i přes víkend, tak se musí počítat i sobota i neděle. Navazovala jsem na příspěvek paní JiřinyH, která uváděla příklad, že neomluv. absence byla od 14.5. do konce měsíce, pokud byly odpracovány 2 dny, byly 2 svátky a bylo 5 dní neplac.volna, tak se klidně mohlo stát, že neplac.volno zasáhlo do víkendu. Pokud bylo od pondělí do pátku, tak je to v pořádku...
Jen jsem chtěla připomenout, aby paní na tohle nezapomněla, protože neuvedla přesně rozpis dní, kdy měl zaměstnanec volno, kdy pracoval a kdy měl absenci.
Dík za doplnění, ale laborovala jsem,že snad dostal volno jen na pracovní dny, když mu chce zaplatit svátky,protože by se to ještě mohlo dál zkomplikovat o úvahu, že pokud by dostal 5 dnů volna vcelku, vychází to určitě včetně svátků a pak by nemohl dostat ani za svátek, protože měl požádáno o nepl. volno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
22. 6. 2007 10:24
Dobrý den, prosím o pomoc ve výpočtu základu pro ZP. Něco jsem si zde už přečetla a podle toho vypočítala, ale přesto jsem se zasekla u jedné věci:
výplata KVĚTEN zaměstananec mzda 8.000,-/měsíc
5 prac.dní nepl.volno
14 prac.dní neomluvená absence
odpracoval 2 dny(8hod)+náhrada 2 dny(svátek) = 1.382 HM
program Money mi vypočítal u zaměstnance základ pro ZP 7.834,-(1.058,-pojistné), což po přepočtení by mělo být dobře.
Ale nevím, kolik by měl být základ pro ZP za ty 4 dny za zaměstnavatele??? Program mi tam vypočítal také částku 7.834,-, ale nevím jak to přepočítat nebo vypočítat pro kontrolu.
Zaměstnavatel by měl zaplatit jen ty 4 dny,ne?
Prostě se mi těch 7.834 za zaměstnavatele zdá hodně.
Předem děkuji Lenja