Re: ze ZL na s.r.o.
ŽL je jedna věc, sro druhá. Nezaměňovat.
Zisk FO (na ŽL) se zdaní, a pak je každému jedno co se s těmi pěnezi děje. Jestli si založíte sro, a co za to vybavíte.
Podle našich zákonů je sro samostatná právnická osoba, která může fungovat (jak je to možné netuším) i bez jednatele.
Rozodně nedoporučuji v rámci vzájemné přefakturace jakékoliv zprostředkování.
Ja myslim ze to bylo mysleno tak ze jesli lze vlozit penize do SRO a tim sije odepsat jako naklady na ZL???
Ale to asi nejde musi se zdanit. Protoze zalozeni SRO neni naklad.
Musíte mi prominout trochu jedu. Toto je druhý nejlepší nápad, který jsem tady četl. Ten první byl (podávám ho zjednodušeně) tady uveřejněn asi před třičtvrtě rokem:
Vypůjčím si v bance 200.000,-. Vezmu je a zanesu do pokladny s.r.o. jako můj vklad. Chtěl bych, aby dluh za mě splácela společnost. Do jisté míry to má logiku - kde jsou prachy - no přece v pokladně s.r.o. Tak ať je vrátí bance společnost.
Chapu :)) Ale nenapada vas neco jak ty dane co nejvice zredukovat, nebo alespon dostat cistej zisk zpet z s.r.o., protoze takto musim zaplatit dan z penez ktere pronivestuji..... napriklad se tam nechat zamestnat a podnikani na ZL mit jako vedlejsi pomer?... cokoli
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 6. 2007 11:01
Zdravim,
momentalne pracuji externe na ZL, chtel bych z jednorazoveho (zatim nezdaneneho) prijmu 200 tisic Kc zalozit s.r.o. a tyto penize proinvestovat (kancelar, vybaveni, najem, ...).
Jak to pak bude s tim zdanenim techto 200 tisic? Lze ze ZL zalozit s.r.o.?
A jaky pak bude pro me rozdil pracovat externe skrze s.r.o. ?
Dekuji