Re: ze ZL na s.r.o.
ŽL je jedna věc, sro druhá. Nezaměňovat.
Zisk FO (na ŽL) se zdaní, a pak je každému jedno co se s těmi pěnezi děje. Jestli si založíte sro, a co za to vybavíte.
Podle našich zákonů je sro samostatná právnická osoba, která může fungovat (jak je to možné netuším) i bez jednatele.
Rozodně nedoporučuji v rámci vzájemné přefakturace jakékoliv zprostředkování.
Ja myslim ze to bylo mysleno tak ze jesli lze vlozit penize do SRO a tim sije odepsat jako naklady na ZL???
Ale to asi nejde musi se zdanit. Protoze zalozeni SRO neni naklad.
Musíte mi prominout trochu jedu. Toto je druhý nejlepší nápad, který jsem tady četl. Ten první byl (podávám ho zjednodušeně) tady uveřejněn asi před třičtvrtě rokem:
Vypůjčím si v bance 200.000,-. Vezmu je a zanesu do pokladny s.r.o. jako můj vklad. Chtěl bych, aby dluh za mě splácela společnost. Do jisté míry to má logiku - kde jsou prachy - no přece v pokladně s.r.o. Tak ať je vrátí bance společnost.
Chapu :)) Ale nenapada vas neco jak ty dane co nejvice zredukovat, nebo alespon dostat cistej zisk zpet z s.r.o., protoze takto musim zaplatit dan z penez ktere pronivestuji..... napriklad se tam nechat zamestnat a podnikani na ZL mit jako vedlejsi pomer?... cokoli
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
22. 6. 2007 11:01
Zdravim,
momentalne pracuji externe na ZL, chtel bych z jednorazoveho (zatim nezdaneneho) prijmu 200 tisic Kc zalozit s.r.o. a tyto penize proinvestovat (kancelar, vybaveni, najem, ...).
Jak to pak bude s tim zdanenim techto 200 tisic? Lze ze ZL zalozit s.r.o.?
A jaky pak bude pro me rozdil pracovat externe skrze s.r.o. ?
Dekuji