Re: DPH u vozu z Něměcka
Je to ojetina.
V případě, že koupě byla přes bazar-obchodník s ojetými vozidly plátce v JČS tzv. ve zvláštním režimu( a to tento případ asi je)- je nejdříve nutno zjistit, zda na dokladu není uvedeno, že se jedná o prodej ve zvláštním režimu. Pokud to tam uvedeno je , pak tuzemský plátce není povinen přiznat daň a nemá ani nárok na odpočet a do DP se toto nepromítne.
Zuzik
Já jsem totiž nejdřív původně v dubnu uplatnila odpočet, auto mělo být přihlášeno jako N1. Pak jsme ale zjistili, že to od loňska už nejde, takže musím udělat dodatečné přiznání, zaplatit daň a navýšit pořizovací cenu. V přiznání to mám to mínusem na ř. 220 a 320, na který řádek mi ale půjde opravená povinnost? Ve formuláři je jenom kolonka pro nový vůz.
Děkuji, pěknou sobotu,
Eva
Zkontrolujte si zda se skutečně nejedná o ten zvl.režim. V obou případech stejně dodatečné musíte udělat, protože jste si uplatnila odpočet, ale pokud jste přiznala dań na vstupu, pak by to v případě zvl.režimu bylo šul nul, protože byste daň na výstupu odvést nemusela a na dod.DP by byla výsledná 0.
V případě, že nejedná o zvl. režim, pak se k tomu dovezenému autu chováte jako k dovezenému zboží : ř. 220 a 320 ( popř. bez nároku na odpočet jen odvedete daň na výstupu, pokud je to osobák).
Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
22. 6. 2007 15:19
Dobrý den,
prosím někoho o radu s platbou DPH za dovezený vůz z Německa. Koupila ho s.r.o, plátce daně, od německého bazaru (také plátce daně) za cenu bez DPH. V ČR je nutné zaplatit daň, ale protože se jedná o vůz, který má najeto 44 tis km a r.v. je 2005, nejedná se podle mého o nový vůz. Do jakého řádku na přiznání k DPH mi to potom bude vstupovat?
Děkuji, Eva