Re: Nezaplacený závazek
Také v tom nevidím rozdíl, třída 5 nebo třída 0.
Ale nespěchal bych s odpisem do výnosů. Promlčení podle ObchZ je až po 4 letech (3 roky jsou u ObčZ). Navíc může být podána žaloba, která promlčení přetrhne a dlužník, při práci našich soudů, se to ani nemusí dozvědět.
Neznám pravidlo, podle kterého by se závazek musel v určitém okamžiku účtovat do výnosů. Snad jedině "věrný obraz".
Ale Kalousek se chystá toto vakuum vyplnit a nezaplacené závazky chce dávat do výnosů.
Hezký den!
Re: Nezaplacený závazek
Tak jo. :-))
Já se snažil odpovědět na položenou otázku a u té jsem aplikaci § 23/3/a/12 ZDP nějak nepředpokládal. Již proto, že tazatel se na speciality uvedené v § 23/3/a/12 ZDP neptal, ptal se na prostou, neuhrazenou fakturu. A naznačoval, že se domnívá, že pohledávka je promlčena.
Snad jsem svou odpovědí nesvedl někoho na scestí.:-))
Jdu dělat něco užitečnějšího.
Hezký večer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 6. 2007 10:57
Dobrý den. Nezaplatili jsme přijatou fakturu, která byla splatná před více než 3 roky. Ze strany dodavatele nebyla žádná urgence. Musím ji dát do výnosů? A podle jakých pravidel? Díky moc za odpověď