Re: Nezaplacený závazek
Také v tom nevidím rozdíl, třída 5 nebo třída 0.
Ale nespěchal bych s odpisem do výnosů. Promlčení podle ObchZ je až po 4 letech (3 roky jsou u ObčZ). Navíc může být podána žaloba, která promlčení přetrhne a dlužník, při práci našich soudů, se to ani nemusí dozvědět.
Neznám pravidlo, podle kterého by se závazek musel v určitém okamžiku účtovat do výnosů. Snad jedině "věrný obraz".
Ale Kalousek se chystá toto vakuum vyplnit a nezaplacené závazky chce dávat do výnosů.
Hezký den!
Re: Nezaplacený závazek
Tak jo. :-))
Já se snažil odpovědět na položenou otázku a u té jsem aplikaci § 23/3/a/12 ZDP nějak nepředpokládal. Již proto, že tazatel se na speciality uvedené v § 23/3/a/12 ZDP neptal, ptal se na prostou, neuhrazenou fakturu. A naznačoval, že se domnívá, že pohledávka je promlčena.
Snad jsem svou odpovědí nesvedl někoho na scestí.:-))
Jdu dělat něco užitečnějšího.
Hezký večer.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
23. 6. 2007 10:57
Dobrý den. Nezaplatili jsme přijatou fakturu, která byla splatná před více než 3 roky. Ze strany dodavatele nebyla žádná urgence. Musím ji dát do výnosů? A podle jakých pravidel? Díky moc za odpověď