Re: ˇčástečný inv. duchod a výpověd
Nemůže Vás jen tak propustit, musel by Vám dát jedině výpověď z organiz.důvodů a to nadbytečnosti. Pak vám vznikne nárok na odstupné(nejméně 3 měsíční prům. výdělek).
Re: ˇčástečný inv. duchod a výpověd
Výpověd Vám musí dát zaměstnavatel sám, pak záleží na tom jaky důvod uvede , hlavně nepodepisujte dohodu .
Když by Vám neumožil nástup do práce do 15 dnů můžete dát potom výpověď vy - okamžité skončení pracovního poměru dle § 56 odst -1 a ) nového zákoníku - doložit vyjádření posudkového lékaře , pak je také nárok na odstupné . Není to tak jednoduché .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 6. 2007 18:35
Dobrý den. Jsem na PN a od září dostanu část. invalidní duchod. Po ukončení PN mě zaměstnavatel propustí. Na moje místo již vzal
novou sílu. Prosím o radu jak mám postupovat při rozvázáni prac. poměru, . Rušení firmy a z nadbytečnosti to není. Ještě z minulého roku mě zustalo 7 dní dovolené a mám nárok na poměrnou část letošní. ?Moc děkuji za Vaši radu