Hlavní navigace

Zápočt.list-předchozí prac.neschopnosti

  • (neregistrovaný)

    2. 7. 2007 9:25

    Dobrý den, máme zaměstnance, který k nám nastoupil 1.12.2006 a k 30.6.2007 odchází. Na zápočtovém listu je údaj - pracovní neschopnost za poslední rok před skončením pracovního poměru - uvedu tam i pracovní neschopnost z předchozího zaměstnání? Děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 7. 2007 14:48

      Peki (neregistrovaný)

      Re: Zápočt.list-předchozí prac.neschopno
      Myslím, se již nějakou dobu se vystavuje ZL pouze v v trvání PP jednoho zaměstnavatele, čili i nemoci pouze od Vás, od předchozího zaměstnavatele to již SSZ má.Navíc, některé SSZ si to potvrzují sami.Čili odevzdáte ZL na SSZ a oni potvrdí nemoci a zašklou zaměstanaci.

    • 2. 7. 2007 15:49

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: Zápočt.list-předchozí prac.neschopno
      Potvrzení o zaměstnání a potvrzení o promaroděných dnech jsou dvě různá potvrzení. První vystavuje zaměstnavatel a vydává ho v den ukončení poměru. Druhé vystavuje ten, kdo nemocenské dávky vyplácí, takže buď zaměstnavatel nebo sociální správa. Není na závadu, pokud jsou obě potvrzení na jednom formuláři. Ale pokud se jedná o malou organizaci, kde potvrzení o nemocech vystavuje sociálka, je praktičtější když ho uvede na zvláštním potvrzení, protože Potvrzení o zaměstnání má už v té době zaměstnanec. V každém případě, ať už promaroděné dny potvrzuje sociálka nebo zaměstnavatel, tam musí být uvedena nemoc rok zpětně, to znamená i případná nemoc od předešlého zaměstnavatele, pokud u vás jeho prac. poměr netrval rok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).