Re: Služební cesty + vyúčtování stravnéh
*** Vybrat si nemůžete. Pokud máte nárok na stravné při pracovní cestě, nemáte nárok na stravenku. Zaměstnavatel Vám účtenky neproplatí ale musí se držet zákoníku práce a vnitřní směrnice firmy, které mu ukládají, kolik může stravného vyplatit. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
6. 7. 2007 12:03
Hezký den,
zaměstnavatel nám poskytuje stravenky (zpětně za dny, které jsme v kanceláři), zajímalo by mne, jak je to v případě služební cesty, zde si udajně mohu vybrat, zda budu chtít za ten den stravenku, nebo "stravné"...
Jak se ale toto stravné určuje ? Může mi zaměstnavatel proplatit "účtenky" za jídlo během dne, nebo je to paušálně placeno podle délky služební cesty ?
Mám v tom trochu zmatek, navíc účetní je "nepříliš seriózní", tak bych rád znal, jak to vlastně je kolem stravného běhm prac. cesty :-)))
Díky, Michal