Hlavní navigace

Personální strava-jidlo ve vlastnim prov

  • (neregistrovaný) 84.42.184.---

    9. 7. 2007 11:15

    Prosím , jak správně zaúčtovat oběd ve vlastní restauraci zaměstnancům?

    Jakou výši si může zaměstnavatel uplatnit jako daňově uznatelný náklad?
    Jak zaměstnavatel účtuje o tržbě za stravu a v jaké výši?
    Jak se projeví toto plnění u zaměstnance?

    Prosím o sdělení další důležitých kroků, jak správně účtovat a evidovat dle zákona o dani.

    Děkuji

    Pavla

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 7. 2007 11:59

      Anonym. (neregistrovaný) 85.132.220.---

      Re: Personální strava-jidlo ve vlastnim
      Měli by jste mít kalkulaci na jednotlivá jídla. Pro zaměstnance sestavte jídelníček a dle kalkulace zjistíte hodnotu spotřebovaných potravin. Tuto částku by měl zaměstnanec uhradit + DPH 19 %. Režijní náklady jdou k tíži zaměstnavatele a zaměstnanec je nehradí.

    • 9. 7. 2007 12:05

      Pavla (neregistrovaný) 84.42.184.---

      Re: Personální strava-jidlo ve vlastnim
      Dekuji. To znamena v pripade, ze zamestnanec uhradi hodnotu surovin, jedna se o danove uznatelny naklad. Diky

    • 9. 7. 2007 12:19

      Anonym. (neregistrovaný) 85.132.220.---

      Re: Personální strava-jidlo ve vlastnim
      Měli by jste mít kalkulaci na jednotlivá jídla. Pro zaměstnance sestavte jídelníček a dle kalkulace zjistíte hodnotu spotřebovaných potravin. Tuto částku by měl zaměstnanec uhradit + DPH 19 %. Režijní náklady jdou k tíži zaměstnavatele a zaměstnanec je nehradí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).