Hlavní navigace

ŽIV.POJ. zam-ce plac.firmou - jak daně??

  • (neregistrovaný)

    10. 7. 2007 11:11

    Firma platí zaměstnanci životní pojištění ve výši 666 Kč měsíčně, tj. necelých 8000 Kč ročně, tudíž se vejde do všech limitů, aby se z toho neodvádělo ZP, SP ani daně. Sám zaměstnanec si na životní pojištění neplatí nic.

    Náš mzdový program - Stereo od Ježků verze 15.06 - ale o těch 666 Kč měsíčně zyvšuje základ daně. V nápovědě k programu píšou - cituji: " Celý příspěvek podniku zvýší základ daně. Uplatnění nezdanitelné částky se provede až při ročním zúčtování daně." (SP a ZP je v pořádku, tam se to nezohledňuje)

    Volala jsem na hot-line programu, tam mi řekli, že záleží na výkladu zákona a že není jisté, jestli se to opravdu může zohledňovat měsíčně, tak raději zvolili ten jistější postup, kdy to nechávají na roční zúčtování.

    Tak se ptám odborníků: Opravdu musím zaměstnancům počítat vyšší zálohy na daň i v tomto případě? Je přece jasné, že na konci roku jim tak vznikne přeplatek na dani, který se jim bude vracet. Děkuju všem za rady a názory. Budu vděčná i za odkazy na články, výklady, judikaturu...

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).