Re: smlouva
Jestli jsem z dotazu pochopila správně, "podnik vás převzal za svého zaměstnance", tzn. na PS?? Pokud ano, v době,kdy skončil PP na dobu určitou a vy jste nadále pracovala a pracujete, automaticky se z tohoto PP stal PP na dobu neurčitou. Že nebyl sepsán dodatek k původní PS nevadí, rozhodující je, že jste pracovala, dostávala mzdu. V takovém případě se i u vás bude postupovat v případě konkurzu jako s každým zaměstnancem podle ZP. Máte nárok na min. 2měsíční výpovědní dobu a min. na 3 půrměrné platy odstupného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 7. 2007 11:42
8 měsíců jsem byla v podniku zaměstnaná přes agenturu.Potom mě převzal podnik za svého zaměstnance se smlouvou na dobu určitou do dubna.Pracuji zde dále, ale další smlouva již nebyla sepsána, domnívám se, že automaticky naběhla na dobu neurčitou, ale nemám doklad .Mám dotaz,je povinností podniku smlouvu obnovit, nebo jsem si o ní měla požádat?
Další problém je, že pravděpodobně podnik půjde v brzké době do konkurzu,tak nám bylo oznámeno na konci minulého měsíce, bude se na mě také vztahovat případné odstupné?
Děkuji za odpovědi.Hanina