Re: ZPS
Hezký den.
Máte pravdu , že je to teď složitější o to , že zaměstnanci s pouze přiznaným postižením nejsou nijak motivovaní. Ale v současnosti se žádost nemusí vyřizovat osobně , stačí zaslat žádost o obnovení rozhodnutí a my zaměstnancům ve vlastním zájmu pomáháme. Pokud bude zaměstnance chtít vidět posudkový lékař / nebude mu stačit dokumentace od ošetřujícího lékaře/ tak si ho pozve a je to pak návštěva lékaře .
hanka
Hanko, děkuji za odpověď. Volala jsem na úřad práce a to je taky instituce, než tam zjistí, kam mne mají přepojit, tak to musím vysvětlovat 10x. A chtějí paní vidět osobně. Takže nevím - já ji budu nutit, ona z toho rozhodnutí zřejmě žádné výhody nemá, ale musí si to vyřidit ve svém volnu. To mám radost. I tak Vám děkuji.
Zdraví Lenka.
Tak to je klasika našich státních úřadů. Někde to jde a jinde ne . Stejně záleží na těch lidech , kteří tam jsou. Tak Vám držím palce , ať to paní vyřídí a hlavně vydrží s nervovou soustavou.
hanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 7. 2007 9:44
Dobrý den,
prosím o radu ohledně zaměstnankyně se ZPS (nemá přiznaný ID). Má rozhodnutí platné do roku 2012, podle zákona o zaměstnanosti však rozhodnutí zřejmě skončí platnost k 1.10.2007. Nevím, jak jí zdůvodnit, že budu potřebovat nové potvrzení - jí se zřejmě k ničemu nehodí, nebo z něj má také nějaké výhody? Já jako zaměstnavatel si ji můžu započítat do povinného podílu, ale nevím, jestli je to k něčemu i jí. A když ji pošlu na úřad práce vyřídit si nové potvrzení, má nárok na placené volno na vyřízení nebo si to musí vyřídit ve svém volnu?
Děkuji Vám za pomoc.
Hezký den.
Lenka