Mateřská - co a jak? Prosím o radu

• (neregistrovaný)

15. 7. 2007 22:24

Neznám přesně termíny, a tak se předem omlouvám za špatné pojmy.

Kdy nejdřív a za jakých podmínek můžu jít na mateřskou? Jsem zaměstnaná na HPP, ve zkušební době nejsem. Na jaké peníze budu mít nárok před porodem a po porodu? Projeví se na tom výše výdělku?

Dále by mě zajímalo, můžu si při mateřské přivydělávat? Pokud ano, je to nějak omezené abych nepřišla o to co už budu dostávat? Jednalo by se buď o dohodu o pracovní činnosti nebo o ŽL.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 7. 2007 23:36

jana (neregistrovaný)

Re: mateřská - co a jak? Prosím o radu
      mateřská dovolená je na 6 měsíců a nastoupit ji můžete maximálně 8 týdnů a minimálně 6 týdnů před termínem porodu, výše mateřské dovolené je po celou dobu stejná 69% základu na nem.pojištění, mění se jen v případě mateřské na přelomu roku kdy je jiný koeficient

• 15. 7. 2007 23:40

jana (neregistrovaný)

Přivýdělat si můžete pouze u jiného zaměstnavatele nebo u stejného, ale z jinou smlouvou než ze které čerpáte mat. dovolenou

• 16. 7. 2007 7:46

HB (neregistrovaný)

Díky - a co tzv. rizikové těhotenství? Chápu to správně, že se jedná o stejnou částku jak kdybych byla na nemocenské (mateřská)?

Můžete mi poradit kde bych se o dané problematice dozvěděla více? Např. nějaký článek, knížka ...

• 16. 7. 2007 8:55

mio (neregistrovaný)

Informace Abeceda mzdové účetní,Sociální pojištění UZ č. 564

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).