Re: Zveřejnění odkazu na www stránky
Zverejneni kde? Jesltli jsou to webove stranky na netu tak odkazy na ne jsou vsude k dohledani. Dat odkaz na svoje stranky - neni proti nicemu, pokud si to ale majitel danych stranek nepreje a oznami mi , ze si to nepreje, tak bych ten odkaz smazal, proc mu delat zadarmo reklamu. :-)
>>>Prosím nevíte někdo, jestli je trestné zveřejnění
>>>odkazu na www stránky, pokud si to dotyčný nepřeje?
>>>Jana
>>>F.
Dotaz není relevantní. Webový obsah je automaticky indexován různými roboty apod. - jakmile cokoliv publikujete na webu, dochází de facto ke "zveřejnění odkazu", aniž by se o to musel někdo explicitně pokusit.
...............
>Děkuji za rychlou odpověď, Karle. Bylo mi sděleno, že
>to odporuje zákonu 101/2000 Sb.. Také si myslím, že je
>to nesmysl. Jana F.
Může být. Pokud se autor webového obsahu pokusí určitým způsobem tento obsah skrýt nebo zpřístupnit pouze někomu a vy tuto snahu zlomíte (např. zakomponováním přístupových informací do odkazu v případě ftp obashu apod.), může se za určitých okolností jednat i o porušení zákona o ochraně osobních informací. Pokud je obsah sám o sobě technicky veřejný, nemůže být samotné linkování napadnutelné. Jinými slovy, pokud dám do novin inzerát "pedofilní zoofil hledá partnera", nemohu se domáhat postihu někoho, kdo si ty noviny koupil a ukázal je kamarádovi (a to ani v případě, kdy dám jasně najevo, že nechci, aby to někdo četl).
Pokud upřesníte situaci, dozvíte se víc.
Ahoj všem :-)
Záležitosti ohledně webu a internetu mě taky zajímají, proto sleduju tuto debatu. Jano, pokud se pokusím jinak vyjádřit to, co tu naznačujete, tak se možná jedná o toto:
Josef Novák si vytvoří veřejně přístupné stránky www.ProBlbce.cz , ale neuvede na nich, že je jejich autorem (případně tam napíše, že autorem stránek ProBlbce je třeba UfounPětioký. Na těch stránkách se mohou vyskytovat všemožné (dez)informace.
Petr Pavel přijde na to, že skutečným autorem stránek ProBlbce je právě Josef Novák. Petr Pavel pocítí potřebu na svých webových stránkách www.PetrPavel.cz oznámit světu, že autorem stránek www.ProBlbce.cz je jistý Josef Novák, známý z .... Podle tohoto údaje si již zasvěcené osoby mohou domyslet, o jakého Josefa Nováka jde.
Josef Novák se kvůli tomu naštve a požaduje po Petru Pavlovi, aby odstranil toto sdělení i link na jeho stránky. Je Petr Pavel povinen vyhovět?
Je dost možné, že jsem to špatně pochopila, v tom vedru má můj mozek IQ natvrdo uvařeného vejce :-)) A pro rejpaly rovnou prohlašuju, že uváděné www stránky jsem si vymyslela, takže pokud opravdu existujou, jde o shodu čistě náhodnou! Uvedla jsem to jen jako příklad.
To už jsou dvě různé věci. Samotný link na jakýkoliv veřejně dostupný obsah je OK. Pokud ale zveřejním osobní informace autora obsahu bez jeho svolení (a nejsou-li tyto osobní informace jinak běžně dostupné), už to není OK. Příklad: já osobně zde používám nick, ale není žádný problém vyhledat na netu mé jméno, adresu, telefon, fotku, délku přirození, počet dětí a manželek apod. Musíte umět hledat a trochu se nadřete, ale jsou to publikované informace a nic s tím de iure nenadělám.
Re: Mimo téma
Jistě, jako pro většinu ostatních. Jenže ona ta internetová anonymita je mnohdy jen iluzí (o možnostech identifikace jsme se tu už bavili). A pak stačí jeden psychopat, který vám zazvoní u dveří...
Já jsem na svých stránkách rušil určité informace a odkazy už několikrát, ale vždy to bylo po slušné oboustranné dohodě a rozumném zdůvodnění. Totéž doporučuji ostatním (protože je asi jasné, o čem je tu řeč) - buď se rozumně dohodněte nebo požádejte protistranu o jasné zdůvodnění, proč, jak a co porušujete. Není ostuda ustoupit, i když jste v právu.
Ale to už jsme opravdu OT...
Přesně tak, naprosto s vámi souhlasím. Navrhovala jsem protistraně, že zruším jistý odkaz, když na oplátku zruší odkazy na mé stránky. O toto řešení nebyl zájem a vysvětlení, proč jedny odkazy být mohou a jiné ne se mi nedostalo, proto jsem se pokoušela nalézt odpověď zde. To je celé. Jana F.
Bylo to mailem, myslela jste telepatií :-))? Mimochodem jsem opravdu ráda, že se shodneme v tom, že zveřejňovat odkaz na stránky proti vůli dotyčného neodporuje sice zákonu, ale slušné to není. Zrušte tedy laskavě odkazy na mé stránky. Děkuji :-).Jana F.
nějak se to zase oprasilo...
Tak koukám, že to opět dopadlo jako obvykle...
Říkal jsem si, že v tom svém časovém presu zkusím aspoň kouknout na BC (když už nestíhám všechno sledovat jako moderátor) a opět jsem si přivodil vomitus.
Moderovat fórum, které je na to technicky nepřipravené a na kterém se vyskytují jedinci se zjevně extraterestriálním genofondem (cizinec promine) je moc i na tak ostříleného psychopata a arogantního opilce mocí, jako je graver. Po zralé úvaze jsem se rozhodl přijmout práci v kamenolomu - byl jsem ujištěn, že si při tom odpočinu.
Tak si to tu pěkně užívejte i s nenápadně se vrátivším Vladimírem2 a až to na vás zase přijde, ři(ť)ďte se graverovou poučkou: svého nepřítele porazíš jen tehdy, když ho poznáš.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 7. 2007 11:24
Prosím nevíte někdo, jestli je trestné zveřejnění odkazu na www stránky, pokud si to dotyčný nepřeje? Jana F.