Hlavní navigace

Přiznání k DPH

  • (neregistrovaný)

    17. 7. 2007 13:09

    Prosím o radu, jsme Q plátci DPH. Za I.Q. jsme měli i uskutečněné plnění dle § 51,ale koeficient vyšel 0,98, takže jsme daň na vstupu nekrátili, ale při vyplňování přiznání jsme nárok na odpočet daně z plnění dali do posledního sloupce přiznání - tj. daň na vstupu (krácený nárok).
    Za II.Q. žádné takové uskutečněné plnění nemáme, jak tedy za toto období vypsat přiznání týkající se nároku na odpočet daně - uvádět vždy do posledního sloupce nebo jenom v tom období, ve kterém se vyskytnou? Může tedy jednou to být tak a po druhé zase jinak? Děkuji všem za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 7. 2007 13:49

      Anonym. (neregistrovaný)

      Re: Přiznání k DPH
      Používáte koef. z posledního DP k DPH za min. rok - viz § 76 odst. 6

    • 17. 7. 2007 15:01

      Jarda (neregistrovaný)

      Re: Přiznání k DPH
      Celý rok se používá koeficient, který vyjde v posledním přiznání za min.rok. Na konci roku (v posledním přiznání) se spočítá nový a tím se dorovná DPH za celý rok u těch plnění, která jsou označená ke krácení. Pokud máte koeficient z posledního přiznání r. 2006 = 1, tak během roku 2007 nic nekrátíte, pouze si označujete plnění, která budou krácena až na konci roku 2007 (po spočítání nového koeficientu). Nevím jest-li je to srozumitelné, ale takhle jsem to pochopil já. Možná, že mě ještě někdo doplní nebo opraví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).