Re: Technické zhodnocení
*** Zvláštní :-) A sama jsem zvědavá, k čemu (snad společnými silami) dojdeme :-) Takže jen moje a jen první úvaha: asi by byl problém zařadit TZ pod drobný majetek resp. zásoby - každá z těch definicí hovoří o nějaké VĚCI nebo o něčem HMOTNÉM. Kdežto TZ je definováno jako VÝDAJ na něco (modernizace,...). Takže TZ není z pohledu a definice ZDP něco hmatelného. Uvidíme, co ostatní :-) ***
Re: Technické zhodnocení
Já bych řekla, že technické zhodnocení musí být "připojeno" k něčemu, zatímco DHM "funguje" samostatně. Jestli jde zakamuflovat, že to něco k ničemu konkrétnímu nepatří a Vy to můžete používat samostatně, tak by se dalo o Vámi uvedeném způsobu účtování uvažovat. Raději napište, o co konkrétně jde a uvidí se.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 7. 2007 10:54
Dobrý den, mám dotaz týkající se technického zhodnocení. Účetní jednotka asi jako každá jiná účtuje tech. zhodnocení na 548xxx do 40000 Kč a když tuto částku přesáhne tak se přeúčtuje na 022xxx. Je ale možné účtovat tech. zhodnocení jako drob. majetek a odpisovat jej 2 roky a tudíž jej neúčtovat na 548xxx, ale zařadit ihned do používání a odpisovat jako drobný hmot. majetek?
Děkuji všem za odpovědi.