Re: Ošetřování člena rodiny
To netuším, my jsme MO, já se tím nezatěžuji :o) Ale nedávno jsem tohle téma probírala na jiném fóru a tam se kolegyně rozdělily na dvě skupiny - první tvrdila, že jim sociálka poradila, ať při dlouhodobé nemoci prostě rodič na chvíli ošetřovačku přeruší a pak ji znova nastoupí a druhá, podle které jejich sociálka přesně po tomhle jede a v případě opakovaných ošetřovaček si dělá kontroly (u lékaře??) jestli opravdu šlo o jiný případ nemoci.
Pokud mne paměť nemate, tak v zákoně by mělo jít, že se platí jenom první devět dní potřeby ošetřování - jak to ale zjistit v praxi, s tím nemám zkušenost.
Re: Ošetřování člena rodiny
ověřte si u své OSSZ, zda můžete druhou OČR platit (bohužel, v naší republice nepostupují všechny OSSZ stejně - co jedna toleruje, u druhé neprojde!)
u nás platí i to, že pokud 1.OČR skončí a navazuje 2.OČR (i když je 1 den třeba volný), tak lékař musí napsat (potvrdit), že se jedná o jinou diagnózu - jinak nelze proplatit
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 7. 2007 9:32
Vdaná žena uplatnila na dítě ošetřování člena rodiny od 2.7.2007 do 10.7.2007 tj. 9 kalendářních dnů a pak na stejné dítě od 12.7.2007 do 20.7.2007 dalších 9 dnů. Lze zaplatit 2 x 9 dní, když byl jeden den přerušení. Děkuji Jiřina