Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 7. 2007 10:23
Dobry den,
vyfakturoval jsem do DE za poradenske sluzby s DPH a odvedl dan financinumu uradu.
Ozvali se, ze sidlem jejich spolecnosti je DE kde jsou i platci a tudiz ze chteji ceske DPH zpet.
Vystavil jsem dobropis k fakture s duvodem spatneho místa zdanitelného plnění a prevedl DPH odberateli zpet.
Muj danovy poradce me tvrdi, ze DPH si mel vyzadat odberatel od Ceskeho statu. Ze dobropis toto neresi a ze nam financni urad nic nevrati, respektive on ze to odmita uplatnit protoze to v zakone neni a on v podstate nevi co s tim.
Muzte mi prosim sdelit jaky je nejlepsi zpusob jak tuto situaci resit?
1. donutit DE odberatele aby uplatnil puvodni fakturu a vyzadal si dan z CR, na zadost uvest muj ucet aby castka prisla primo me (ca 6 mesicu)
2. uplatnit dobropis a modlit se ze FU me DPH vrati (ca po vyuctovani DPH v kvartalu)
3. pockat az vyuctuji s DPH a dobropis pokryt DPH z nove faktury a FU na sebe neupozornovat
Dekuji.
Ertner