Hlavní navigace

Daňové zvýhodnění

  • (neregistrovaný)

    23. 7. 2007 12:06

    Máme zaměstnance - svobodný. Teď se mu narodilo dítě a přišel, že chce na něj daňové zvýhodnění. Můžu mu ho dát? V rodném listu je uveden jako otec dítěte, ale nemají s matkou dítěte stejné bydliště. Ošetřit to nějakým čestným prohlášením, že na adrese té a té mají společnou domácnost? A pak čestné prohlášení matky dítěte, že neuplatňuje daň. zvýhodnění? Bydlí spolu někde v podnájmu a pobírají sociální dávky. To by mělo vliv na pobírání těchto dávek.Aby kvůli tomuto zvýhodnění nepřišli o tyto dávky.
    Myslím si to správně?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 7. 2007 13:25

      xy (neregistrovaný)

      Re: Daňové zvýhodnění
      pokud napíše čestné prohlášení, že s družkou ...., společně uhrazují náklady na domácnost, potom po předložení rodného listu dítěte (kde je on zapsán jako otec) a potvrzení od zaměstnavatele družky, že ona nepobírá daň.zvýhodnění na dítě, můžete dávat daň.zvýhodnění zaměstnanci na jeho dítě
      pokud družka zaměstnavatele nemá, potom stačí její čestné prohlášení , že daň.zvýhodnění na dítě neuplatňuje (pozor na to, většina žen říká, že nemá zaměstnavatele, neboť si špatně vykládá zákon)
      to, že družka pobírá soc.dávky jako samoživitelka - to není problém mzdové účetní (pokud máte čestné prohlášení od otce dítěte, že žijí ve společné domácnosti, potom není Vaší povinností zjišťovat, jestli matka dítěte pro soc.dávky vystupuje jako samoživitelka - ani to zjišťovat nikde nesmíte)

    • 24. 7. 2007 10:00

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: Daňové zvýhodnění
      Souhlasím s xy. Ale zaměstnance bych upozornila, že pokud je matka na úřadech přihlášena jako samoživitelka, nemůže pro daňové účely prohlašovat, že žije s dítetěm v domácnosti on. Pokud to prohlásí, jeho věc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).