Hlavní navigace

Úřad práce - DPP ?

  • (neregistrovaný)

    23. 7. 2007 19:36

    Pracovní poměr mi končí 31.7., a zatím jsem nenašla jinou práci na hlavní pracovní poměr. Musím se 1.8. hlásit na úřadu práce, když mám od 1.8. u jiné firmy dohodnutou Dohodu na provedení práce na tři týdny, na dvě hodiny denně, nebo mám raději chtít dohodu o činnosti? Během té doby si najdu, doufám, trvalý racovní poměr.
    Jedná se mi o zdravotní a sociální pojištění.
    Děkuji za vysvětlení Jája

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 7. 2007 23:34

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: úřad práce - DPP ?
      Podívejte se na to opačně - na ÚP můžete být vedena a pobírat podporu, pokud si v měsíci nevyděláte na DOPP víc než 4000 hrubého. Pokud by šlo dohodu o prac. činnosti, pak také 4000 měsíčně a musela by být uzavřená na méně než 20 h týdně.
      Pokud si ale v každém případě vyděláte více než 4000 hrubého v měsíci, tak Vás na ÚP nenechají. V tom případě na DOPP nebudete pojištěna, protože z ní se pojištění neodvádí. Takže v takovém případě byste si buď musela hradit pojištění sama nebo se dohodnout na DOPČ, že které se pojištění odvádí (ale zdravotní pojištění byste musela doplatit, pokud byste si nevydělala 8000). Ale pochybuji, že firma jen tak přistoupí na změnu - DOPČ je pro ni dražší.

    • 24. 7. 2007 19:17

      Jája (neregistrovaný)

      Re: úřad práce - DPP ?
      Děkuji za radu.Zkusím si domluvit DOPČ. Jája

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).